Nordre Skur og Ballast (NSoB) er Gokstad kystlags kor og sanggruppe. Da NSoB ble startet i 1993 ble hovedtyngden i repertoaret maritime sanger og shanties fra Skandinavia, men også fra England, Skottland og Irland m.fl. Sanger fra hvalfangsthistorien er også en del av repertoaret. Sang og musikk har alltid vært en viktig del av kystkulturen og den maritime historien.

NSoB består i 2023 av 33 korister oppdelt i sopran, alt, tenor og bass.  Syv av koristene spiller i tillegg et instrument. De trakterer gitarer, fele, melodika, fiolin, trekkspill, banjo, ukulele og kontrabass. Koret ledes av to musikalske ledere som fordeler oppgavene seg imellom.

Litt om navnet vårt: Koret har tatt navn etter en av bygningene på kystlaget – Nordre skur. Ballast er et kjent maritimt uttrykk som kan ha overført betydning – holde balansen, stå støtt.

Koret har og har hatt oppdrag i mange sammenhenger. Vi blir engasjert av foreninger og firma, eldresentre og sykehjem. Nordre Skur og Ballast er også et populært innslag ved ulike maritime og historiske anledninger i Sandefjord. Koret er en naturlig del på flere av kystlagets arrangementer. Vi har også spilt på shanti-festivaler og andre konserter på turer både innenlands og utenlands.

NSoB består som nevnt av sangere sammen med bruk av instrumenter og er derfor et noe utradisjonelt kor. Dette gir mange muligheter til å gjøre det musikalske uttrykket variert og forhåpentligvis engasjerende. Vi synger også a capella og en rekke av koristene er solister på sangene våre.

Nordre skur og ballast har spilt inn 4 CD-er:

  • ”På kryss og tvers med Nordre skur og ballast” i 2000-2001
  • ”Ut fjorden” i 2004
  • ”Fra et rorhusvindu” i 2009
  • ”Rolling home” i 2015

NSoB øver hver torsdag kveld i 2. etasje i murbygningen på kystlaget.