Kystled er et nettverk av rimelige overnattingstilbud langs kysten som er tilgjengelig for alle. Varigheten for hvert opphold er maks tre døgn.

Ideen bak Kystled er å gi folk mulighet til å oppleve kysten og skjærgården på en miljøvennlig måte med natur og kystkultur i fokus.

De tre hyttene i Sandefjord, én på Buerøya i Sandefjordsfjorden og to på Gokstadholmen innerst i Mefjorden, ligger i noen av kommunens flotteste friområder, noe vi håper skal gi inspirasjon til aktivt friluftsliv for både barn og voksne. Standarden på hyttene er enkel.

Kystledlaget i Gokstad kystlag, som har driftsansvaret for Drengestua og Buerøya, har ansvaret for at alt er på plass og fungerer i utleieperioden. En gruppe på fire-fem personer har ansvar for hver sin hytte. På våren har vi åpningsdugnad og på høsten stengedugnad. Underveis har vi hyppig kontakt med gjestene for å forsikre oss om at alt fungerer som det skal. Oslofjordens Friluftsråd står for booking og innkreving av leie.

Gokstadholmen, der Drengestua og Hoved hytta ligger, er et friområde som eies av Sandefjord kommune og består av svaberg og strandenger, gressletter og majestetiske eiketrær. Som regel er den frodige holmen beiteområde for sauer.

Leietakere ror ut til Gokstadholmen fra Ormestadvika – en 20-30 minutters tur. Drengestua ligger på en høyde 40-50 meter fra brygga og har soveplass til seks. Gjestene disponerer også to kanoer. Det er flere bademuligheter på holmen – både på en sydvendt strand (badesko anbefales) og fra to brygger med badestiger.

Hoved hytta leies ut via Kystled i seks uker midt på sommeren. Interessegruppa for Gokstadholmen er ansvarlig for hytta, som har 10 sengeplasser og ligger vakkert og solrikt til i bakkant av stranda. Også her er det to kanoer til disposisjon, i tillegg til robåten.

Buerøya er en idyllisk øy på østsiden av Sandefjordsfjorden en kort rotur over et smalt sund fra fastlandet på Vesterøya. Her er det flotte bademuligheter fra strender og svaberg, koselige furulunder og en stor gresslette ved strandkanten. Hytta på Buerøya har åtte sengeplasser.