Båt bygget av Modellbåtlaget

Modellbåtlaget samles i 2. etasje på Søndre skur hver tirsdag, kl. 18-20.30, for å bygge modellbåter, med fokus på tradisjonelle norske trebåter.

Arbeidslaget tar utgangspunkt i byggesett eller lager det komplett fra bunnen av etter originale tegninger, da gjort om til hensiktsmessig skala for modellbygging. Vi har et flott maskinrom, hvor vi kan få til det meste når det gjelder å lage delene selv til et modellbygg.

Laget holder på med flere interessante prosjekter, deriblant ferdig stillelse av to Colin Archer modeller og Gjøa Hardangerjakt, samt en skala plattgatter modell og også motorbåt M/B Rolf som bygges i skala 1:10, og i full størrelse i etasjen under oss. Alle som har interesse for modellbåtbygging er velkommen, enten det dreier seg om byggesett, selvkomponerte båter, restaurering av gamle modeller eller bygging fra tegninger der alle materialene må lages. Fra våre lokaler har man en fantastisk utsikt over byens indre havn. Kom gjerne innom for en kopp kaffe og båtprat. Modellbåtlaget har også god kontakt med Vestfold Modellbåtklubb (VMBK), og flere av oss er også medlemmer i denne klubben. Vi deltar på treff ved 3. Dammen i Tønsberg og på deres møter.